Bezienswaardigheden en ‘to-do’s’ in Leipzig en omgeving

Duitsland is het land van voetbal (maar dit jaar even niet), curryworst, schnitzels en bier, toch? Sinds dit jaar weer 1 SupaGolf baan rijker. Wie denkt dat in Duitsland niets te beleven valt. SupaGolf adviseert ga eens naar Leipzig!

Leipzig heeft 560.000 inwoners en is daarmee de tweede grootste stad van Duitsland! Na een autorit van 6 uur vanaf Utrecht, sta je midden in de binnenstad. Een binnenstad waar veel te beleven is. Wat dacht je van Leipzigs bekendste en op één na oudste kroeg? Auerbachs Keller, al in de 16e eeuw een van de populairste wijnbars van de stad, dankzij de wereldwijde faam van Johann Wolfgang von Goethe.
Of wist je dat Johann Sebastian Bach op 65-jarige leeftijd stierf in deze stad?
Ook voor de sportieveling of autofan heeft Leipzig veel te bieden, wat dacht je van 'Die Roten Bullen'? RB Leipzig stadiontour of een bezoek brengen aan hun hyper-moderne trainingscomplex is zeker de moeite waard. Ook Porsche Experience Center is een echte Leipziger Highlight tenslotte nog BMW die van hun werkproces ook een echte experience hebben gemaakt!
Om uiteindelijk uit de drukte van de stad terug te keren in de rust, moet je zijn in Bad Düben. Hotel Heide Spa Hotel & Resort is een echte aanrader voor jong en oud, met haar zwembaden- en saunalandschap, en een heerlijke 'Duitse Frühstück'. En vergeet natuurlijk niet de nieuwste attractie van Bad Düben, SupaGolf!
terug naar overzicht